Gegants, Capgrossos i Bastoners, els encarregats d’obrir la porta de la Festa Major

Les colles de cultura popular prendran el protagonisme el primer dia de Festa Major. Gegants, Capgrossos i Bastoners de Martorell actuaran a la Plaça de La Vila (19.30h) després del pregó, que enguany anirà a càrrec de l’il·lustrador martorellenc Oriol Malet. La Festa Major aixecarà el teló amb un pes destacat de les actuacions i balls de les colles de casa. Aquests tres grups uniran forces per celebrar la Festa Major petita i fer una cercavila on els més petits en seran els caps de la rua.

Gegants de Martorell serà la colla amb més integrants en els festejos de la Festa Major. Agermanats amb la Colla infantil de Serrallongues de Sant Quintí de Mediona, els visitants oferiran un ball inèdit a Martorell, mentre que els petits geganters de Martorell seran els amfitrions i els guiaran durant el cercavila. Ho explica el cap de colla, Jordi Escoda.

Les aparicions dels gegants, igual que les dels Capgrossos, se centraran en el primer dia de Festa Major i en l’ofrena de l’endemà a la Verge, a l’Església de Santa Maria. El cap de colla de Capgrossos, Josep Segura, explica que adapten les seves actuacions al volum d’integrants amb què compten i als martorellencs que es queden per viure la Festa Major.

La presidenta de Bastoners de Martorell, Míriam García, coincideix a destacar que no comptaran amb la colla sencera, tot i que exhibiran sis balls amb què donar a conèixer la seva activitat.

L’esforç de les colles en sumar el màxim nombre d’integrants destaca en els dies de Festa Major. Els espectacle s’adapten i les actuacions es dirigeixen a deixar petjada de la cultura popular rmartorellenca. Escoda explica que fa setmanes que treballen en els dos dies grossos per a la colla.

Les tres colles han mostrat molt bona sintonia en les festes de Martorell i la Festa Major és una de les que més fa palesa aquesta bona entesa. Després dels tres dies de festa, prepararan un intercanvi cultural a Pamplona el proper mes de setembre, en què viatjaran les tres colles juntes per conèixer altres grups de cultura popular.