Gegants, capgrossos i bastoners s’exhibiran amb balls per Festa Major

Una de les primeres propostes de la Festa Major de Martorell 2021 serà l’actuació que oferiran les colles de cultura popular de la població. Els Gegants, els Capgrossos i els Bastoners de Martorell actuaran el dissabte 14 d’agost a les 20:15h. L’actuació tindrà lloc a l’escenari del carrer de Josep Vilar, al costat del Complex Esportiu de Torrent de Llops.

El Diable; la Velleta; el Ferran; la Isabel; el Garvil; el Diable Petit; l’Anoia; el Llobregat; el Maula; les Olivetes; l’Escuat; el Bernat; la Liffi i els Grallers del Diable podran tornar a ser admirats per petits i grans, acompanyats de la colla convidada dels Petits Serrallongues de Sant Quintí de Mediona, amb la que els Gegants de Martorell manté lligams d’amistat.

La cita serà amb el públic assegut i els balls de les colles a l’escenari, ja que les mesures decretades per evitar contagis de coronavirus no permeten fer cercaviles. El cap de colla dels Gegants de Martorell, Jordi Escoda, reconeix que els agradaria poder fer el cercavila, però és conscient que, ara per ara, aquest és el millor espai al que poden optar. A més, anuncia que la parella de reis -Isabel i Ferran-, participaran diumenge a l’ofrena en la Missa solemne de l’Assumpció de la Mare de Déu, a la parròquia de Santa Maria (12.00h).

Per l’escenari del carrer de Josep Vilar també hi passaran uns quants Capgrossos de Martorell: l’Indi; el Joanàs; la Roser; la Madrona; el Roc; el Petit; la Makeeva; el Coffee; el Tonet; la Marieta i el Pollastre. El Josep Segura és el cap de colla de l’entitat, i confessa que “no serà com en un cercavila, però ens ho passarem bé igual”.

Tampoc hi faltaran els Bastoners de l’Esbart Dansaire de Martorell. Els coneixereu per la seva camisa i pantalons blancs i el mocador de coll, faixa i faldallí o polaines amb picarols de color vermell. El Jordi Querol és un dels seus membres, i explica que “participarem amb un conjunt composat per vuit balladors en dues tandes de tres cançons. Prometem tanta festa com sempre”.

Com en la pràctica totalitat de les activitats del programa de la Festa Major, cal reservar les localitats per assistir com a públic a les actuacions de les colles de cultura popular de Martorell.